Architectenbureau Michiel van der Horst


WERKWIJZE

Bouwen doe je niet alleen. Een goede samenwerking tussen opdrachtgever, aannemer, architect en adviseurs leidt tot de beste gebouwen. Alle partijen hebben hun eigen inbreng en expertise. Door openheid en vertrouwen in elkaar wordt op een efficiënte en plezierige wijze iets moois gebouwd.
Als architect breng ik mijn architectonische en bouwkundige kennis in. Ik zorg dat alle partijen hun rol op een professionele en plezierige wijze kunnen invullen. Het gezamenlijke doel is altijd om een mooi en prettig gebouw te maken voor een tevreden gebruiker.

WERKZAAMHEDEN
De werkzaamheden bestaan uit het maken van het ontwerp, het verzorgen van het tekenwerk en de coördinatie van het project. Vanaf het eerste idee tot en met de oplevering. Hierbij worden de volgende producten en diensten geleverd.
- Haalbaarheidsstudie
- Ontwerp
- Bouwkundig bestek
- Stukken voor de vergunningsaanvraag
- Directievoering
Ik verzorg bij voorkeur de gehele keten van werkzaamheden om de continuïteit te waarborgen. Er kan ook één of een gedeelte van deze diensten geleverd worden. Bijvoorbeeld het maken van een ontwerp, het verzorgen van het tekenwerk of het produceren van de stukken voor de vergunningsaanvraag.

OPDRACHTGEVERS
Opdrachtgevers zijn zowel professionele opdrachtgevers als particulieren of opdrachtgevers die ook gebruiker zijn. Er kan ook in bouwteams gewerkt worden, bijvoorbeeld voor prijsvraaginzendingen.

BIM
Al het tekenwerk wordt uitgewerkt met behulp van ‘BIM-software’ (Building Information Model). Hiermee wordt een 3D computermodel gemaakt waar alle plattegronden, gevels, doorsneden en plafondtekeningen uit kunnen worden gegenereerd. Met een dergelijk model wordt het inzicht van opdrachtgevers, toekomstige gebruikers én bouwpartners in de ruimtelijke kwaliteit van het ontwerp vergroot. Er wordt gewerkt met Revit Architecture.

SAMENWERKING
Bij grote projecten wordt samengewerkt met een vaste groep architectenbureaus en adviseurs.
- Antonia Reif Architectuur
- William Klepper Constructeur
- Flameteq Brandpreventie
- Bloem Installatieadvies